BELSŐÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS

Most, hogy megtaláltad álmaid ingatlanát érthető, hogy minden vágyad, hogy a terek minél előbb téged szolgáljanak és a céljaidat tükrözzék. Természetes, hogy friss tulajdonosként alig várod, a beköltözés pillanatát, azonban ahhoz, hogy a sok tájékozatlanságból adódó hiba, váratlan intéznivaló és döntési nyomás miatt a megvalósulás ne életed legstresszesebb, legfárasztóbb élményeként maradjon meg érdemes megbízható, szaktudással és tapasztalattal rendelkező belsőépítésszel belevágni a folyamatba. 

Hiszem, hogy tervező szakember segítségével az építkezés lehet egy életre szóló jó élmény is és számtalan fájdalmas pillanatot és több tízmillió forintot spórolhatsz meg, ha nem utólag improvizálsz, hanem körültekintően felkészülsz az elötted álló izgalmas időszakra.

Belsőépítész tervezőként a ház vázától kezdve tudlak segíteni, hogy igényedet tervekké formáljam és tudatos koncepcióra épített átgondolt belsőépítészeti tervdokumentációt hozzak létre, amiben pontosan és összehangoltan szerepel minden információ amire az építés során szükséged lehet céljaid eléréséhez.

belsőépítészeti tervezés - belsőépítészeti tervokumentáció

A belsőépítészeti tervdokumentáció pontosan tartalmazza az összes szakkivitelező számára azokat az információkat, amely alapján pontos árat és vállalási időt tud adni a kivitelezési munkákra, így a kivitelezés biztonságosan ütemezhető és tervezhető  anyagilag és időben egyaránt.

0 +
év tervezési tapasztalat
0 +
tervezett m2
0 +
projekt

Kikkel dolgozom?

Otthonteremtők

felújítandó és új építésű lakások |  családi házak 

társasház fejlesztések 

a tervezési folyamat kezdődik!

Az otthonod az a hely, ahonnan minden reggel elindulsz és ahova minden este megérkezel, ezért nálam minden tervezési folyamat Veled kezdődik és azzal, hogy Te ki vagy. A közös munka során végig vezetlek egy folyamaton, amelynek eredményeként teljes egészében rád szabom a tereket. 

 

A kivitelezés folyamata alatt előre meghatározott munkafázisoknál helyszíni tervezői művezetéssel segítelek otthonod megvalósításában, hogy az a lehető legkevesebb stresszel járjon.

Pontosan értem és tudom, hogy mi zajlik le benned az otthonteremtés alatt, így a folyamat végén, költözéskor megtapasztalhatod, hogy minden úgy és ott van mint ahogy a szíved mélyén vágytál rá! 

üzleti befektetők

irodák | egészségügyi létesítmények | üzlethelyiségek | vendéglátóhelyek | sportlétesítmények | szakrális terek | ipari épületek | oktatási és nevelési intézmények | 

Egy jó tér támogat!

Az igényes megjelenés vállalkozásod egyik legerősebb pozicionáló eszköze. Egy tér akkor szolgál téged, ha amellett, hogy szép, hatékonyan támogatja a céljaidat, bizalmat ébreszt és lenyűgözi az ügyfeleidet olyan mértékben, ahogy máshogy elképzelhetetlen lenne. Egy jó tér téged támogat, éppen ezért a közös munkát vállalkozásod megismerésével és elemzésével kezdjük. Válaszaid alapján tudatos koncepcióra épített belsőépítészeti megjelenéssel támogatlak üzleti céljaid elérésében.

Tervezői szolgáltatást itt nem ér végét, a kivitelezés teljes folyamata alatt előre meghatározott munkafázisoknál helyszíni tervezői művezetéssel segítem a tervek megvalósítását, hogy  vállalkozásod terei valóban úgy készüljenek el,  ahogy azt megálmodtuk.

Mi a belsőépítész tervezés folyamata?

1. tervezési program

A tervezési munkát meglévő épület esetében helyszínbejárással és felméréssel kezdem ekkor szerzem meg én is az első benyomásaimat a helyszínről, az épület adottságairól és kötöttségeiről. 

Ezt követően mielőtt belevágunk a belsőépítészeti tervezésbe egy az évek során kifejlesztett irányított kérdéssor segítségével megismerlek Téged / azt, amit a vállalkozásod képvisel.

Akár otthonteremtő vagy, vagy üzleti befektető ezek alapján a válaszaid alapján határozzuk meg a tervezési programot.

A tervezési programból kiindulva tudok olyan megjelenést tervezni, amire valóban szükséged van,  ami tudatos koncepcióra épül, hogy elérd a céljaidat.

2. koncepció terv 

Minden egy tökéletes alaprajzzal kezdődik!

Tervezési program alapján tervvázlatokat készítek, majd ezeket konzultációs alkalmakat követően berendezési alaprajzként véglegesítem, olyan ideálisan funkcionáló, személyre szabott és tökéletesen működő térkapcsolatokkal és elrendezéssel, amely teljes mértékben téged szolgál. 

Ezzel párhuzamosan kialakítom azt a stílus irányt, amit a terekben szeretnénk látni, meghatározom a felületképző anyagok és burkolatok típusokat, bútor stílusokat, világítási megoldásokat és színeket rendelek egyes helyiségekhez.

3.  kiviteli terv

A belsőépítészeti koncepció tervben meghatározottak alapján pontos termékeket, anyagokat, felületeket választunk. Fontos, hogy mindenre az általad kijelölt ársávon belül teszek javaslatokat és adok belsőépítészeti megoldásokat a személyedre szabott terek stílusával és műszaki tartalmával összhangban.

Részletes kiviteli tervdokumentációt készítek, amely tartalmazza az alaprajzokat, falnézeteket, látványterveket, a konkrét berendezési tárgyakat, egyedi bútorokat, felületeket, anyagjelöléseket, műszaki tartalmat, termékek listáját,  tehát minden olyan  információt, ami a kivitelezés során szükséges.

4. tervezői művezetés

Tervező művezetés az egyik biztosítéka annak, hogy a terek valóban a terveknek megfelelően készülnek el és az építkezés jó élményként marad meg megbízóim életében, ezért 2023-tól nálam kizárólag rendszeres, ütemezett tervezői művezetéssel foglalható a belsőépítészeti tervezés.

A tervezési folyamat így nem ér véget a kiviteli tervek átadásával. Projektjeimet előre meghatározott időpontokban minden kivitelezési munkanemnél legalább egyszer meglátogatom, hogy a váratlan kivitelezői kérdéseket és építkezés közben esetlegesen felbukkanó meglepetéseket minimalizálni és kezelni tudjam.

Teljeskörű belsőépítészeti tervezés

– az első vonaltól a kivitelezés végéig –

Varga Luca okl. építészmérnök, belsőépítész

Megbízóim igényeinek feltérképezésére 10+ év alatt speciális metódust hoztam létre,  hogy pontosan megismerjem elképzeléseiket.

Így nem csak szép terek hozok létre, hanem tudatos koncepcióra épített belsőépítészeti megjelenéssel tudom támogatni céljaik elérését.

A terveket folyamatos, személyes egyeztetés mentén készítem el. Megbízóim számára előre meghatározott időpontokban bemutatom és ismertetem az egyes tervrészleteket, hogy  a számukra legmegfelelőbb megoldásokat dolgozzam ki a tervekben.

A tervezés kezdetekor minden esetben tervezési ütemtervet készítek, így Megbízóim is tisztán látják a tervezési folyamat időtartamát és részeit.

A teljes belsőépítészeti tervezés folyamata megbízásonként változhat, nagy általánosságban minimum 3 hónap intenzív közös munkát jelent. A teljes kivitelezés folyamatra tapasztalatom szerint legalább 8 hónapot érdemes számolni.

Minden tervezési projektre egyedi árajánlatot készítek a tervezési feladat és helyszín ismeretébe.

A belsőépítészeti tervezés díja nagyságrendileg 25.000 Ft/m2-től indul.

1. rész – Belsőépítészeti koncepció tervdokumentáció 

 • berendezési alaprajz- elrendezés koncepció szintű ábrázolásával 
 • jellemző stílus koncepció moodboardok -felületképző anyagok,színek, burkolat stílusok, bútor stílusok, világítási stílusok meghatározása
 • Látvány vázlatok – előre meghatározott nézőpontokból 

2. rész Belsőépítészeti kiviteli tervdokumentáció 

 • Belsőépítészeti általános átnézeti részletes, vonalas, méretezett  alaprajz – a pontos elrendezés ábrázolásával 
 • Berendezési alaprajz- részletes, vonalas, méretezett  alaprajz az egyedi és kereskedelmi bútorok konszignációjával, fő méretek jelölésével
 • Világítási és elektromos kiállási terv – részletes, vonalas, méretezett  alaprajz és meghatározó falnézetek konszignációval
 • Burkolási terv – fal- és padlóburkolatok – részletes, vonalas, méretezett  alaprajz és meghatározó falnézetek konszignációval
 • Vizesblokkok terve- Szaniter, csaptelep kiállások, méretek, konszignáció, pipere terv  részletes, vonalas, méretezett  alaprajz és meghatározó falnézetek konszignációval
 • Falszínezési terv – falfestékek, felületképzések – részletes, vonalas, méretezett  alaprajz és meghatározó falnézetek konszignációval
 • Jellemző falnézetek – berendezések, egyedi bútorok, felületképzések – részletes, vonalas, méretezett  falnézetek konszignációval
 • Egyedi bútorok tervei – színek, felületek, részletek meghatározásával  – részletes, vonalas, méretezett  alaprajz, metszet, nézet anyagjelölések
 • Anyagjegyzék, konszignáció – Betervezett termékekre vonatkozó árajánlatok bekérése egy-egy forgalmazótól
 • Kidolgozott látványtervek –  előre meghatározott nézőpontokból

Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozatának tagja vagyok,

tervezési munkámat okl. építészmérnök MSc. végzettséggel,

építész és belsőépítész tervezői jogosultsággal végzem:

tervezői jogosultságom száma: É-01-6704 | BÉ 01-6704

arról, hogy ki és mit tervezhet ezekben a bejegyzéseimben olvashatsz bővebben:

Te tudod, hogy mikor, milyen tervezőre van szükséged?

Az ingatlanod a legnagyobb értékű vagyonod, miért kockáztatnád?!

fontos információk tervezés előtt
 • Mindent megteszek azért, hogy igényeidre szabott tereket alkossak és jó élmény legyen számodra a tervezési folyamat, de ez nélküled nem fog menni. 
 • Fontos tudnod, hogy a tervezési folyamat akkor igazán eredményes, ha aktív részese vagy.
 • Tervezési folyamat során elhangzó minden információ kettőnk között marad, tervezési szerződés része a titoktartás.
 • A tervezési munka megkezdése előtt egy ütemtervet készítek, hogy pontosan lásd, mikor, milyen tervfázishoz érkezünk és miről szükséges döntést hoznod. 

 

 • A tervezés során rengeteg információt fogok átadni neked és számos döntést kell meghoznod. 
 • Nagyon fontos hogy a konzultációs alkalmak során és azt követően a terveket átnézd és a kijelölt kérdésekről dönts és visszajelezz.