H12 Családi ház átalakítás

Visszajelzés

"Köszönjük Luca, hogy elkészítetted új otthonunk átalakításához szükséges kiviteli tervdokumentációt, első személyes találkozásunk után tudtam hogy jó kezekben leszünk és figyelve minden részletre egy igazán személyre szabott, minőségi alapanyagok ajánlásának köszönhetően pedig egy igazán letisztult környezetet kaptunk. Folyamatos kapcsolattartás mellett , rengeteg segítséget megoldást kaptunk a munkafolyamatok során, ezzel nagyban megkönnyítve az építési folyamatokat."
varga luca belsőépítész tervező H12 Lakóház átalakítás
Megbízó
H12 Családi ház átalakítás

Mindig izgalmas feladat meglévő épületek helyiségeit az új lakók igényeire szabva átalakítani, új térkapcsolatokat kialakítani, és az épület adta lehetőségeket maximálisan kihasználni. Büszke vagyok arra, hogy sikerült egy olyan otthont létrehozni, amely tökéletesen illeszkedik a megbízók letisztult és modern ízléséhez.

 

térszervezés

A nappaliban a parkettán és a nyílászárókon kívül minden elemhez hozzányúltunk. A tervezés során a hidegburkolatokat világos kerámiaburkolatra cseréltük, a sötétbarna falburkolatok és világos kőburkolatok helyett pedig fehérített tölgy falipaneleket terveztünk rejtett LED világítással. A kovácsoltvas korlátokat üvegre cseréltük, ami modern és légies hatást kelt. A konyha pozícióját újragondoltuk, a korábbi megtört pult helyett egy nagyobb, egybefüggő munkafelületet alakítottunk ki, amelyet borhűtővel és üvegezett szekrénnyel egészítettünk ki. Az étkező a nappali és a konyha mellett, pillérekkel lehatárolt térrészen kapott helyet, ahol a fehérített tölgy felületek és a visszafogott világítás harmóniában egyesülnek. A szülői hálószobában a szürke különböző textúrájú árnyalatai dominálnak, kiegészítve a nappaliban használt cognac színű textilbőr felületekkel. A gardróbból közvetlenül elérhető fürdőt terveztünk, amelyet egy tágas walk-in zuhannyal, elegendő lerakó- és pakolófelülettel, valamint a természetes fény maximális kihasználásával alakítottunk ki. A hálószobákba modulszőnyeget terveztünk, amely különösen praktikus kisgyerekes családok számára. A modulszőnyegek előnye, hogy bármilyen baleset esetén elég csak egy 50×50 cm-es darabot kicserélni, nem szükséges az egész szobát újraszőnyegezni. A szőnyegek pihe-puha tapintásúak, széles design- és színválasztékban elérhetők, és egyes gyártók termékei taszítják a szennyeződéseket, valamint antibakteriális felülettel is rendelkeznek.

 

ANYAGHASZNÁLAT

A világítási és álmennyezeti koncepciót frissítettük, kihasználva a kétszintes belmagasság adta lehetőségeket. A mennyezeti világítás diszkrét, minimalista fekete vonalakként lebeg a terek fölött, megteremtve a megfelelő hangulatot minden helyiségben. A hagyományos radiátoros fűtést mennyezeti hűtés-fűtés rendszerre cseréltük, amely korszerű és hatékony megoldást nyújt a komfortos beltéri klímához. Az anyaghasználatban a fehérített tölgy és meleg matt szürke tónusok uralkodnak, amelyek modern, letisztult és időtálló stílust biztosítanak az egész házban.

belsőépítész tervező:
Varga Luca

belsőépítész tervező munkatárs:
Kovács Máté Gergő

látványterv:
Kiss Zsuzsa Fanni

helyszín:
Fejér megye

alapterület:
135 m2

tervezés éve:
2022

Projekt leírás